Expertrådgivning

Våra experter har mångårig erfarenhet av att driva företag i olika branscher. Vi har dessutom en rad olika expertområden som vi erbjuder fördjupad rådgivning inom; hållbart företagande, PR och kommunikation, vikten av att nätverka, juridik, marknadsföring samt affärsutveckling.

 • Marie Thorslund, kommunikation

  Marie Thorslund är entreprenör, inspiratör och diplomerad coach. Hon är grundare och driver Sveriges största kvinnliga nätverk 4good och har inspirerat tusentals kvinnor att förverkligat sina drömmar och att vara i sin fulla power! Marie älskar kommunikation, konceptutveckling och paketering och har många års erfarenhet från reklam, media, kommunikation och strategisk varumärkesarbete och affärsutveckling från varumärken som b la The Body Shop, Tele 2, TUI och Twilfit.

 • Helen Iwefors Häggblom, PR, kommunikation och sociala medier

  Helen Iwefors är egenföretagare och driver kommunikationsbyrån Purpose PR & Kommunikation. Hon har jobbat med PR, kommunikation och CSR i snart 20 år på internationella företag inom retailbranschen både som kommunikationschef, presschef och CSR-ansvarig. Helen brinner för hållbarhet och hjälper företag med att nå ut med sin kommunikation i egna och förtjänade kanaler. 

  Helen rådger om kommunikation, medier, PR, hållbarhetskommunikation och sociala medier. Hon är diplomerad social hållbarhetsstrateg och utbildad inom hållbar utveckling och strategisk kommunikation på Mittuniversitetet, Uppsala Universitet och Stockholms Recilience Center. 

 • Christina Pihl, Affärs- och verksamhetsutveckling samt hållbart företagande.

  Christina driver konsultbolaget Pihl&Partner som fokuserar på hållbart företagande. Hon arbetar bl a som hållbarhetsstrateg och hjälper företag, organisationer, startups, ideella föreningar och entreprenörer med att utveckla en hållbar affärsmodell. För StartUp Lidingö är det fokus på affärsrådgivning för nystartade företag men även inom expertrådgivning i hållbart företagande. Christina har arbetat med marknadsföring, affärsutveckling och hållbarhet i över 20 år inom både B2B och B2C på internationella bolag. Hon har erfarenhet från olika branscher såsom telekom, jordbruk och industri och har jobbat i flera ideella organisationer. Hon har arbetat både som marknadschef, produktchef samt projektledare utöver de olika konsultuppdragen.

 • John Tengström, juridik

  John är en driven advokat och entreprenör, och jobbar idag som rådgivare inom affärsjuridik hos Astra Advokater. I 23 år har han jobbat som jurist, varav de senaste 13 åren som advokat, med bland annat bolagsrätt som expertområde, där han ofta jobbar med frågor om ledning, bolagsstyrning och företagsdrivandet. Han har dessutom erfarenhet av affärsutveckling och teknik inom IT och telekom samt bank och finans.

  I över 20 år har John arbetat som rådgivare till företagare och han har under åren hunnit arbeta som VD, rådgivare och suttit med i flera ledningsgrupper och styrelser. Med sina erfarenheter har John kunskaper både inom den operativa driften av förtagande och de regulatoriska förutsättningarna, vilket gör att han kan bistå med hjälp inom många områden.

  John har en juristexamen från Stockholms universitet och en Executive MBA från Stockholm School of Economics.

 • Daniel Nakell, vd-stöd

  Daniel är en resultatorienterad affärsrådgivare med över 20 års erfarenhet av att arbeta för ett antal multinationella bolag. Daniel har jobbat som VD, försäljningschef, dotterbolagschef och strategic account director.

  Med sin långa bakgrund inom företagsledning har Daniel en bredd som affärsrådgivare och har arbetat med både mindre och större företag. Han kan bistå med hjälp inom bland annat affärsplaner, affärs- och marknadsutveckling, strategiarbete och chefsstöd. Andra områden Daniel jobbar inom är ledarskap, marknadsföring, organisationsstrukturer, logistik och säljutveckling.

  Daniel arbetar idag som affärsrådgivare på VD-stödet som fokuserar på att hjälpa företagsägare och VD med professionell rådgivning för att klara de utmaningar som uppkommer i företagande. Daniel är utbildad i internationell marknadsföring och makroekonomi vid Hanken Svenska handelshögskolan och har en Master of Business Administration.

 • Jessica Welin-Berger, individ- och verksamhetsutveckling

  Jessica Welin-Berger är certifierad Professionell Coach, frisör, egenföretagare och entreprenör. Som coach har hon sitt fokus på entreprenörskap, individ- och verksamhetsutveckling. Med katalyserande coaching hjälper hon individer och verksamheter att ta reda på vad man verkligen vill, att ta sig an förändringar, att våga ta nästa steg och därigenom utvecklas och växa.

  Jessica har också arbetat som frisör i 30 år både som egenföretagare och som delägare till en salong. I sin coaching drar hon därför också nytta av erfarenheterna både av att driva eget företag där man måste fatta alla beslut helt ensam, men också vad som krävs för att för att driva en verksamhet tillsammans med andra när viljorna och målsättningarna kanske spretar och man reagerar helt olika på utmaningar och beslut.

 • Lars Johansson varumärkeskonsult

  Lars Johansson är varumärkeskonsult och entreprenör på egna bolaget Corporate Brands som han drivit i över 20 år. Han har tidigare arbetat med affärs- & varumärkesutveckling som marknads- och kommunikationsansvarig på större företag och koncerner, både i Sverige och internationellt. Lars rådger företag i uppstart eller som kommit en bit i sitt företagande, om allt som har med varumärket att göra.

  Har du frågor inom områden som: Firma- och företagsnamn, skydd av varumärken, varumärkesregistreringar, profilanalys, domäner, profilering/omprofilering av företag och produkter samt varumärkesbyggande strategier, segmentering samt positionering är det Lars du ska boka in en rådgivning hos.

  Numera är Lars engagerad i stöd och mentorskap till nya företagare.


 • Marika Lagerberg Entreprenör

  Marika Lagerberg är en av grundarna och delägare av framgångsrika kaffekedjan Wayne´s Coffee, som hon arbetet med i över 25 år. Hon är en entreprenör uti fingerspetsarna som gillar att vara med och bygga företag från start och få dem att växa, utvecklas och bli större. 

  Idag investerar hon och är delägare i flera bolag inom kosmetik och restaurangbranschen och sitter i flera styrelser. Marika rådger inom entreprenörskap, företagande och affärsidé framförallt med  inriktning på mat, café, restaurang och servicebranschen. En av hennes främsta styrkor handlar om att identifiera vägar för att öka sin försäljning och hur det på sikt kan generera fler kunder.  

  Marika kan också vara rådgivare till någon som vill lansera sin produkt på nätet. 


Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!